Opties

Uw airconditioningsspecialist kan uw systeem op verschillende manieren verder optimaliseren. Hier onder vind u de verschillende mogelijkheden die er toe kunnen bijdragen dat het klimaat in uw pand aangenaam en comfortabel is.

vochtregeling

Luchtbevochtigers en dehumidfiers kunnen optioneel worden toegevoegd aan verwarmings- en koelsystemen. Een relatieve vochtigheid van ongeveer 50% wordt beschouwd als optimaal voor de mens. De luchtbevochtigers zorgen er voor dat de luchtvochtigheid op het juiste niveau blijft.

Verwarmingsystems

Boilers die verwarmde lucht via luchtkanalen rondsturen zijn de meest populaire vorm van verwarming. De boilers verwarmen water tot stoom waarna het stoom, via radiatoren of gedwongen-watersystemen met plintradiatoren, elektrische verwarming of warmtepompen door de ruimtes wordt gepompt. Boilers worden doorgaans verwarmd door middel van aardgas of propaangas terwijl voor ketels gas of olie gebruikt kan worden.

Volledige elektrische ovens hebben AFUE waardes van 95 procent tot 100 procent. Maar ze zijn niet zuinig. U kunt ook overwegen om elektrische warmtepompen gebruiken om delen van uw pand te verwarmen. Sommige warmtepompen kunnen worden aangesloten op boilers om zo de benodigde hoeveelheid gas of propaan te verminderen.

Tegelvloeren en laminaatvloeren kunnen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Flexibele buizen worden gevuld met water of een glycol oplossing , die verwarmd wordt in de betonnen vloer of op een andere wijze. Deze kunnen heel efficient zijn maar vereisen ofwel een ketel, ofwel een warmtepomp.