Airconditioningsoplossingen

De Airconditioningsspecialist biedt verschillende oplossingen om het klimaat in uw  ruimtes te beheersen. Hieronder vind u een selectie van de technologiën die wij voor u kunnen installeren. Neem het eens door, maar laat u uiteindelijk voorlichten door een specialist.

 

  1. Venster airconditioners
    Venster airconditioner zijn de meest gebruikte airconditioningssystemen voor kleine, eenpersoonskamers. Alle componenten zoals de compressor, condensor, het expansieventiel en de spoel verdamper en koelspiraal zijn weggewerkt in een box. Deze box wordt gemonteerd aan de muur, of onder de vensterbank.

 

2. Split airconditioner


De meeste centrale airconditioningsystemen in woningen zijn zogenaamde split-systemen. De split airconditioner bestaat uit twee delen: de buitenunit en de binnenunit. De buitenunit wordt buiten aan de muur geplaatst. Deze buitenunit bevat  de componenten zoals de compressor, condensor en het expansieventiel. De binnenunit bestaat uit de verdamper of koeling spoel en de koelventilator. Deze unit vereist geen structurele aanpassingen aan de ruimte. De moderne split units zien er verzorgd uit en nemen niet zoveel ruimte in beslag als een venster eenheid. Een split airconditioner kan worden gebruikt om de temperatuur van één of twee ruimtes uitstekend te beheersen.

 

3. Standaard airconditioner


Een HVAC ontwerper raad dit type airconditioner aan wanneer u meer dan twee kamers of een grotere ruimte in uw huis of kantoor wilt acclimatiseren. Deze unit kent twee verschillende configuraties. In de eerste worden alle componenten, zoals de compressor, condensor (die kan luchtgekoeld of watergekoeld zijn), het expansieventiel en verdamper ondergebracht in verschillende delen voor de unit. De gekoelde lucht stroomt door middel van een blower naar de verschillende ruimtes. Veel van de tegenwoordig gebruikte afvoerbuis mini-split systemen kunnen worden geïnstalleerd door doe-het-zelvers. Maar voor een middelzwaar project, zoals binnen en buiten units, dienen ze te worden geïnstalleerd door specialisten omdat zowel de koelmiddel als condensatieleidingen aangesloten moeten worden tussen de verschillende units . In de tweede variant zijn de compressor en de condensor ondergebracht in één behuizing.

 

4. Centrale airconditioning systemen


Centrale airconditioningsystemen wordt gebruikt voor het koelen van grote gebouwen, woningen, kantoren, complete hotels, casino’s, bioscopen, fabrieken etc. Een centrale airconditioning systeem bestaat uit een grote compressor die de capaciteit heeft om honderden tonnen gekoelde lucht te produceren. Het koelen van grote hallen, winkelcentra, grote ruimtes, galeries etc is meestal alleen haalbaar met centrale airconditioning systemen.