Airco-oplossingen

Het schoonhouden van uw airconditioning systeem
Het werkingsprincipe van een airconditioner is gebaseerd op warmteoverdracht van de binnenlucht naar de buitenlucht. Dit uitwisselen van warmte wordt gedaan met behulp van de airconditioner spoelen. Een airconditioner kent twee typen spoelen:

 

 1. condensor
  De condensor spoelen zijn geplaatst in het buitenste deel van de airconditioner. Deze spoelen zijn opgebouwd uit aluminium. Een ventilator is verantwoordelijk voor het verplaatsen van lucht over de condensor spoelen.

 

 1. Verdampingsspoel
  Dit type spoel is bevestigd in de airconditioner op het knooppunt van het hoofdkanaal. Deze spoelen zijn verzorgen de verandering van de toestand van lucht van vloeistof naar gas.

 

Verdampingsspiralen veranderen het koelmiddel in een gas. Dit gas wordt vervolgens onder hoge druk door de compressor gejaagd. Daardoor loopt de temperatuur van het gas. De condensor brengt, vervolgens het hete gas terug naar een vloeistof.Zolang de airconditioner werkt blijft deze cyclus zich herhalen.

Airconditioners drie belangrijke onderdelen; een compressor, een condensor en een verdamper. De compressor en de condensor zit doorgaans aan de buitenkant van de airconditioner terwijl de verdamper aan de binnenkant is geplaatst.

Wanneer vuil de coils blokkeert zal dit de werkende cyclus beïnvloeden. Het gevolg is dat de compressor faalt waardoor de airconditioner stopt met werken. Het reinigen van de batterijen in de airconditioner is noodzakelijk om de levensduur van de compressor en de efficiëntie van de airconditioner te verhogen.

 

Volg de volgende stappen tijdens het schoonmaak proces van de condensor:

 • Verwijder grassen of onkruid die rond de condensor groeien. Ze beperken de luchtstroom door de condensor.
 • Spoel de condensor schoon. Commerciële reinigingsmiddelen zijn eenvoudig verkrijgbaar en zijn zeer effectief.
 • Reinig de vinnen met een zachte borstel om het verzamelde vuil te verwijderen. Verwijder de beschermende grill om bij de vinnen van de condensor eenheid te komen. Door middel van een vin kam kunnen de vinnen worden schoongemaakt.

 

Volg de volgende stappen tijdens het schoonmaak proces van de spoelen:

 • Reinig de verdamper spoelen met een harde borstel. Met behulp van een handspiegel kunt u het vuil traceren.
 • Vergeet niet de lade onder de verdamper te reinigen de harde borstel.
 • Gebruik bleekmiddel om de vorming van schimmels en paddenstoelen te voorkomen.